Ydelser‎ > ‎

Tandundersøgelse


       

Tandundersøgelse og - behandlinger. Hesten har mælketænder, som den taber fra 2 til 6 års alderen. Derefter får den sine blivende tænder. Disse bliver ved med at ”vokse” til omkring 20 års alderen, hvor tandfladen er ved at være slidt op.
 

Hvor meget og hvordan tænderne slides afhænger meget af det foder heste for tilbudt og hvilken jordbund den har stået på. Fælles for tandproblemer er, at det er heste i alle aldre og af alle racer der kan få problemer med tænderne. Derfor er det vigtig at få undersøgt hestens tænder regelmæssigt. Dette kunne f.eks. laves i forbindelse med den årlige vaccination.
Unghestene bør få ordnet tænder inden de sættes i ridning, for at give dem en god start uden smerter i munde pga. tandproblemer.
 

Typiske symptomer for heste med tandproblemer er:
  • Tyggebesvær el. hesten taber foderet ud af munden
  • Vægttab
  • Dårlig ånde
  • Rideproblemer                
Til undersøgelse af mundhulen bruger vi på Hestepraksis Syd en mundspærre som tillader en grundig gennemgang af tænderne både ved inspektion, men mindst lige så vigtig ved at føle med fingerne langs hele tandrækken.

Til korrektur af de fundne tandproblemer, der findes ved undersøgelsen, har vi et nyt tandraspudstyr både manuelt og elektrisk.

Herunder kan I se en før og efter billedeserie. Læg især mærke til den store krog på den første tand. Ved hjælp af vores specialfil var denne krog dog hurtig fjernet.