Foderplaner

Hesten er en planteæder, hvilket betyder at den kan æde og fordøje plantefibre. De plantefibre, som vilde heste indtager, har et stort indehold af vand samt mange letfordøjelige proteiner og sukkerstoffer, som f.eks. i forskellige arter græs og urter. Indholdet af stivelse som f.eks. findes i korn, er derimod meget lavt i det foder som vilde heste optager. Derudover tilbringer vilde heste meget af døgnet med at optage deres foder.

Alt dette står i skarp kontrast til det foder vores rideheste får tilbudt. Groft sagt er hestene ikke skabt til det foder vi tilbyder dem. Man er dog nød til at gå på kompromis i et eller andet omfang. Dette er af praktisk årsager og da nutidens heste skal yde mere end de vilde heste der levede på stepperne.

For at undgå sygdom eller nedsat præstation er det meget vigtig at hestene fodres så korrekt som muligt under hensyntagen til deres fordøjelseskanal og den præstation de skal yde. Således skal en lille pony ikke have samme foder som en konkurrence hest eller en avlshoppe have samme foder som føllet.

Vi på Hesteprasis Syd tilbyder derfor at lave foderplaner med tilhørende rådgivning, så jeres heste kan få den rette fodring.